Over Mij

Ik ben Brigit van Zijp, moeder van 2 kids en ik woon in Alphen. Het Heempark heb ik altijd al een magische plek gevonden, met die Galloway koeien die robuust je pad kruizen. Ik ben werkzaam in de specialistische jeugdhulpverlening. Al vele jaren zoek ik samen met kinderen en gezinnen naar oplossingen. Dat doe ik het liefste op een creatieve manier of in de natuur.

Elementen uit mijn werk die terugkomen in de begeleiding, werkvormen vanuit:
– Oplossingsgerichte therapie
– Systemisch werken met poppetjes
– Cognitieve gedragstherapie
– Hypnotherapie
– Speltherapie
– Creatieve therapie
– etc.

Ik heb vele groepen mogen begeleiden en daar heb ik de kracht hiervan gezien, want met elkaar leer je van elkaar en heb je extra veel plezier.
Al jaren hou ik ervan om met mijn handen dingen te creëren en het is een leuke manier om met kinderen contact te maken. Creatief in de natuur en dan ook nog eens jezelf versterken met een dosis aan positiviteit, plezier en persoonlijke aandacht. Kinderen moeten al zoveel in deze wereld, waardoor het fijn is om even de tijd te vergeten. Door de natuur ga je uit je hoofd en in je lijf, dat werkt! De speelse opzet zorgt ervoor dat tijd vliegt en kinderen graag terug komen.

35 min kopie
Brigit & Chantal

Samenwerking
"Ontdek je NatuurKracht"

Voor de Training ‘Ontdek je NatuurKRACHT’ werk ik samen met Chantal Timmer. We hebben elkaar gevonden vanuit een passie om kinderen te versterken in de natuur, op een speelse, creatieve en uitnodigende manier. Chantal heeft een schat aan ervaring in het werken in de natuur. Elementen uit haar werk die terug komen zijn: Rots en water training – Natuursprong – Natuurlijke werkvormen


"Avonturen maken in het mooiste boskantoor..."

70
Brigit & Bianca

Samenwerking
Workshops voor Professionals

De workshops voor professionals organiseer ik met Bianca Drommel van Praktijk Lentezon. Bianca is speltherapeut en werkt creatief in haar praktijk, buiten in de natuur of met dier ondersteunende therapie. Deze leuke collega heeft zoveel ervaring, dat geeft inspiratie en positieve energie. Als onze ervaring en passie samen komen, ontstaat er magie… en heel veel plezier.


"Als ervaring en passie samenkomen, ontstaat er magie..."

65
Klasopstelling.nl

Samenwerking
Klasopstelling

Elkaar ooit tegen gekomen in het werkverld, ontdekt dat we dezelfde systemische blik delen. Onze werkwegen zijn gesplitst, maar de verbinding is gebleven.Wij kennen de voordelen van werken met opstellingen en dat we dit nu samen in de klas mogen aanbieden is een droom die uitkomt.


"Systemisch werken in de klas om bij te dragen aan een mooie schooltijd van jongeren..."

"Laat mij kinderen het gevoel geven dat ze uniek zijn, zodat ze met een goed gevoel naar huis gaan, want die ontspannen glimlach, daar doe ik het voor" Liefs Brigit

Deze plek in Frankrijk laat mij altijd opbloeien. Zo mooi hoe deze boom in bloei staat met de kleuren van de zonsondergang op de achtergrond. Ja, dit is waar ik een geluksmoment beleef en waar alles samen komt. De kleuren voor Praktijk in Opbloeien zijn hier ontstaan, omdat ik dit moment wilde vasthouden en ieder gun om op te bloeien, zelfs als de zonsondergang het leven even donker maakt. Gelukkig komt ook altijd de zon weer op!